בניית הטיילת למערת המכפלה בשיתוף מספר משרדי ממשלה ביוזמת ראש המועצה, מלאכי לוינגר, הסתיימה. הטיילת נבנתה בשל צורך ביטחוני וגם מפני שהדבר מסייע לאחזקת הקרקעות בבעלות יהודית. "כעת, עם השביל החדש והרחב, הדרך בה צועדים אלפי מתפללים למערת המכפלה קלה ונעימה יותר, כשבצידי השביל ישנה צמחיה יפה והשביל עצמו רחב ומסודר", אומר ראש מועצת קרית ארבע חברון, מלאכי לוינגר ומוסיף, "בעיני, דרך מושקעת ומטופחת המחברת בין לב קרית ארבע למערת המכפלה מביאה לידי ביטוי את ההתחדשות שאנו חווים בעירנו יחד עם החיבור לנצח ולשורשים שלנו, בעז"ה קרית ארבע חברון תמשיך להתפתח ולהשתכלל כיאה לבירת יהודה".
שר התשתיות והשר לפיתוח הנגב והגליל, השר סילבן שלום שישתתף באירוע מסר כי: "לא ארץ נוכרייה לקחנו ולא בלבוש נוכרי משלנו, כי אם נחלת אבותינו שנכבשה על ידי הערבים ללא משפט. מחברון יצא אברהם אבינו למסע הגדול להקמת עם ישראל ולכבוד הוא לי לחנוך את הדרך המחברת בין האבות לבנים". בנוסף, יתקיים בבית הספר היסודי הממלכתי, חנוכת מרכז 'ניוטון', כיתת מדעים שנבנתה בהשקעה כספית גדולה, ובטקס יופיעו ילדים עם כלי נגינה בפני השר שלום.
במהלך האירוע תוצג בפני השר לפיתוח הנגב והגליל, השר שלום, תוכנית התיירות שהתגבשה במשך שנתיים על ידי גופים מקצועיים ובמימון משרד התיירות. מטרת התכנית: להביא לאזור רבבות של תיירים נוספים . "צריך להבין שהיום בלי לעשות יותר מידי פעולות, מגיעים לעיר העתיקה ולמערת המכפלה כ- 700 אלף מבקרים בשנה. כחצי מיליון מתוכם יהודים ו-כ-200 אלף מכל העולם", אומר חבר המועצה , פנחס אטלי המחזיק בתיק התיירות, "בקרית ארבע חברון יכולים למקסם את זה ולגרום לתיירים לעשות כאן עצירה בתחנות שיקומו ולהזניק את הכלכלה בעיר". עוד הוא מוסיף כי "בתוך שנים בודדות יוקמו בעיר מרכז מבקרים ופארק 'אלון' - בו יוקמו אמפיתיאטרון, אתר ארכיאולוגי, מסלולי אופניים ומסלולים להולכי רגל, כך העיר שמשמשת מעבר למערת המכפלה תשמש גם כתחנה ומקום בילוי למשפחות".
קטגוריה: אקטואליה