הצעת החוק של ח"כ תמר זנדברג להעניק לאב חופשה בת 8 ימים אושרה היום ברוב קולות. המתנגד היחיד היה שר האוצר שמתעקש להמשיך לפגוע במעמד הביניים או בכל דבר שיכול להועיל לאזרח שהוא אינו טייקון. על פי ההצעה, על 5 ימים ישלם המעסיק ו-3 יירשמו כחופשה בתשלום. יוזמת החוק זנדברג: הגיבה לאישור החוק "צעד ראשון לעבר שינוי תפיסת ההורות בעולם העבודה בישראל".
ההצעה הוגשה כבר בכנסת הקודמת, על ידי ח"כ אורי אריאל (כיום שר השיכון), והבוקר הוגשה שוב בהתאם להסכמות שהושגו עם משרד הכלכלה והאוצר, בשיתוף פעולה בין הקואליציה והאופוזיציה. באופן אירוני, היחיד שהתנגד להצעה הזו מבין תשעת השרים הוא שר האוצר, יאיר לפיד למרות ההסכמות שהושגו.
"בהשוואה להמלצות הארגונים הבינלאומיים ומרבית מדינות ה-OECD, ישראל מפגרת כיום באופן משמעותי במאמץ להבטיח הורות שוויונית, על ידי עידוד חופשות הלידה לגברים ושילובם במהלך ההיריון", נכתב בהצעת החוק, "מחקרים רבים עמדו על מעורבותם של אבות בטיפול בילדים ומצאו קשר ברור בין מעורבות בגידול ובחינוך הילד לבין לקיחת חופשת אבהות. ישראל אינה מזכה כיום גברים בחופשת אבהות, למרות שישראל היא המדינה עם שיעור הילודה הגבוה ביותר בעולם המערבי".
"ישראל מתקדמת בכל הנוגע לזכויות נשים בהיריון ובלידה, אבל בכל הקשור לחופשה לאבות אנחנו נמצאים מאחור", אמרה ח"כ זנדברג, "הורות היא זכות משותפת של שני ההורים, ואינה רק המשימה של האמא. הצעת החוק הזו תאפשר לאבות לסייע ובעיקר להתחיל את הקשר עם הילד/ה שלהם. בכל העולם המערבי מעודדים את המודל של הורות שוויונית, ותמיכת הממשלה בהצעה היא צעד ראשון בכיוון של שינוי תפיסת ההורות בעולם העבודה בישראל".
שר השיכון, אורי אריאל, הוסיף: "זהו חוק חשוב, המסייע לאלפי זוגות ומאפשר לאבות לסייע לנשותיהם ברגעים החשובים של חייהם המשותפים, עם הרחבת התא המשפחתי. הפניות הרבות מצד זוגות רבים מעידים על חשיבות החוק".
ההצעה הינה רק שינוי חלק במצב חופשת הלידה בכמה מארצות סקדניביה הגבר יכול לבחור לקחת את חופשת הלידה או חלקה במקום אשתו כך שהוא זה שמקבל את חופשת הלידה ואילו אשתו יכולה לחזור לעבודה לאחר כחודש. במציאות המודרנית פעמים רבות הגבר הוא זה שנמצא בבית ועובד משם לקבוע כי הוא אינו יכול לקחת חלק בחופשת הלידה זוהי החלטה לא שוויונית.
קטגוריה: אקטואליה
תגיות: חופשת לידה, יאיר לפיד