הוועדה לשוויון בנטל התכנסה היום (שלישי) במטרה לשנות את הסעיף בהצעת החוק המגדיר את יעדי הגיוס של החרדים לצה"ל כפי שתקבע הממשלה. בין השאר בכדי שניתן יהיה לקבוע האם החרדים אומנם עמדו ביעדים או שנדרש להפעיל נגדם סנקציות פליליות, נדרשת הגדרה ברורה בשאלה מי הוא חרדי. על שאלה זו הוועדה טרם קיבלה החלטה סופית אך מסתמן כי אחד הקריטריונים יהיה לימוד במוסד חרדי במשך שנתיים לפחות בין הגילאים 18-14.
לטענת ח"כ עופר שלח (יש עתיד), "נכון שההגדרות מי הוא חרדי יהיו ברורות כך שרק מי שהוא חרדי באמת גיוסו יספר ביעדי הגיוס. עוד הוסיף ח"כ שלח כי "הצבא ממש לא רוצה שיחילו עליו את חובת הגיוס של החרדים. אם הוא היה רוצה בכך, חוק טל לא היה מבוטל. חוק טל כשל בין השאר מפני שצה"ל לא היה מעוניין בו. הצבא מפחד פחד מוות מהאפשרות שידרשו ממנו לגייס את כל החרדים" חייב להיות הבהרה בחוק כי מי שיספר ביעדים הם אלו שהתגייסו בפועל לצה"ל ולא כאלו שביקשו להתגייס אך הצבא סירב לקבל אותם".
תא"ל גדי אגמון, רח"ט תכנון באגף משאבי אנוש בצה"ל אמר כי הוא "כופר בטענה כי צה"ל לא רצה לגייס חרדים. לא מבין למה אנחנו לא קובעים בהצעת החוק יעדים יותר ברורים. אני מצפה שהגדלה הדרגתית של מספר המתגייסים החרדים תוגדר באחוזים עולים בכל שנה ביחס לגודל השנתון. ברור לנו ש 2013 איננו דומה ל 2020".
על פי הקריטריון המדובר יהיו גם חוזרים בשאלה שיחשבו כחרדים לעניין מכסות הגיוס אך בשונה מהניסוח הקודם שדיבר על לימודי קודש במשך כך וכך שנים, לפי ההגדרה החדשה חובשי כיפה סרוגה לא יחשבו כחרדים לעניין המכסות.
הציבור החרדי ונציגיו נטשו את הוועדה כמחאה על הסנקציות הפליליות והם אינם משתתפים בדיונים כלל כך שהתוצאה היא שחילונים מנסים לבד להגדיר מיהו חרדי... התוצאה סביר להניח תהיה רחוקה מהאמת.
קטגוריה: אקטואליה