מהלכות ומנהגי ט''ו בשבט
א יום ט''ו בשבט הוא ראש השנה לאילנות. ונפקא מינה לכמה הלכות בדיני ערלה ותרומות ומעשרות, וכמו שיבואר להלן בהלכות ערלה ותרומות ומעשרות. ואסור להתענות ביום ט''ו בשבט. [ילקוט יוסף מועדים עמוד רמז].
ב במקומות שנהגו שהחתן מתענה ביום חופתו, לא יתענה בט''ו בשבט, אף על פי שהוא מתענה בחודש ניסן ביום חופתו. ובלאו הכי מנהג הספרדים שאין החתן מתענה כלל ביום חופתו אפילו בשאר ימות השנה. [ילקוט יוסף מועדים עמוד רמז].
ג אין אומרים וידוי ונפילת אפים בט''ו בשבט. ואם חל ט''ו בשבט בשבת אין אומרים צדקתך צדק וכו' במנחה. והמנהג שאין אומרים וידוי ונפילת אפים במנחה של יום י''ד בשבט. [ילקוט יוסף מועדים עמוד רמח].
ד יש נוהגים לעשות לימוד בליל ט''ו בשבט, וקוראים במשנה ובזהר מענינא דיומא, וכבר נדפס ספר ''פרי עץ הדר'' במיוחד לכך, וכל הקורא פסוק בזמנו מביא טובה לעולם. ומכל מקום יש ללמוד ''בהבנה'' ככל האפשר, ובפרט יש ללמוד בהלכות השייכות לדיני ט''ו בשבט, בעניני ערלה ותרומות ומעשרות, ובדיני קדימה בברכות [לעיל סימן ריא].
ה נוהגים להרבות באכילת מיני פירות של אילנות בליל ט''ו בשבט, ובעיקר פירות שנשתבחה בהם ארץ ישראל, להראות בזה שהוא ראש השנה לאילנות, ולברך עליהם ברכות הראויות להם. ומנהג יפה הוא. [ילקוט יוסף מועדים עמוד רמח].
ו בשנה שחל ט''ו בשבט בשבת, יש נוהגים להביא הפירות לברך עליהם מיד לאחר הקידוש, קודם נטילת ידים של הסעודה. ויש לפקפק על מנהג זה, כי ישנה מחלוקת בפוסקים אם צריך לברך אחריהם ברכה אחרונה, או נפטרים בברכת המזון שלאחר הסעודה. ועל כל פנים אם הביאום קודם סעודה ואכלו מהם כשיעור, לא יברכו ברכה אחרונה. [ילקוט יוסף מועדים עמוד רמט].
ז כשחל ט''ו בשבט בימי החול, לכתחלה אין להביא הפירות לאחר ברכת המזון, כדי להרויח ברכה אחרונה, מחשש שהוא גורם לברכה שאינה צריכה. ורק אם טעו והניחום לאחר ברכת המזון על ידי שכחה וכיוצא, מותר להביאם, ויברך לפניהם ולאחריהם כהלכה. אך בשבת מותר לכתחלה להניחם ולהביאם לאחר ברכת המזון כדי להרויח מאה ברכות בכל יום. [ילקוט יוסף מועדים עמוד רנ].
ח יש נוהגים לרקח האתרוג בסוכר ולעשותו ריבה ולאוכלו בליל ט''ו בשבט, ואין לברך עליו שהחיינו לכל הדיעות, הואיל וכבר בירך עליו שהחיינו בעת נטילתו עם הלולב ביום טוב של חג סוכות, ובזה יצא ידי חובה גם מברכת שהחיינו שעל האכילה, שהרי הוא כבירך בשעת ראייה על פרי חדש, שאינו חוזר ומברך בשעת אכילה. אולם אשה צריכה לברך שהחיינו בט''ו בשבת בעת אכילת האתרוג, אחר שאינה מברכת על הלולב.[ילקו''י מועדים עמ' רנ].
ט פירות שמצויים בהם תולעים צריך שיפתחם ויבדקם לפני שיברך עליהם ברכת הנהנין. וצריך להזהיר מאד מדי פעם בפעם על בדיקת הפירות והירקות שמוחזקים בתולעים, שהוא איסור חמור, שהאוכל תולעת חייב חמשה לאוין. והרי זה משקץ נפשו ומטמא לבו מעבודת השי''ת. [ילקוט יוסף מועדים עמוד רנ].

בשורה והודעה משמחת שימו לב.
ישיבת המקובלים "חצות לילה" עם המקובלים הגדולים בראשות הרב דוד בר ששת עורכים "תיקון ט"ו בשבט" עם "סגולת וקמע הפלא" לזיווגים ולזרע קודש בר קיימא "כי האדם עץ השדה" ועץ נמשל לאדם התיקון יערך ביום ט"ו בשבט יום המסוגל מאוד לפי האר"י הקדוש והמקובלים, מסוגל מאוד לתפילות, מניין מקובלים צדיקים יחד עם הרב דוד בר ששת יזכירו את שמות הזקוקים לישועה, לזיווג ולזרע קודש של בר קיימא, ניתן להתקשר ל 0542883224 ולמסור שמות.
כמו כן לישיבת חצות ולרב דוד בר ששת יש את "קמע הפלאות" לזרע קודש של בר קיימא, ויש אלפי עדויות של זוגות שנפקדו מהקמע הזה ונולדו להם בנים ובנות לאחר שנשאו את הקמע הזה, וכן הרב דוד בר ששת וישיבת המקובלים יש את הטלית של הישועות וקמע מיוחד שמסוגל למציאת זיווג והמון חתנים וכלות מכל העולם ובתים הוקמו מטלית הישועות ובפרט שרבנים צדיקים גוזרים ומתפללים לבורא עולם עליכם שידוע מה שכתוב בספרי הקבלה שמי שרוצה ברכה אומר רבי שמעון בר יוחאי "ילך לאלו הקמים בחצות לילה שברכתם ברכה וגזרתם גזירה וכל מי שהם מברכים הברכה מתקיימת"
ולכן כל מי שמעוניין להשתתף בתיקון טו בשבט הגדול שהמקובלים יערכו וכן לקבל את הסגולות והקמעות ניתן להתקשר ל 0542883224 ולמסור שמות ורק פניות למספר הטלפון יענו ולא להשאיר בכלל שמות בדף. רק לנייד 0542883224
הזדמנות פז לזכות לזיווג וגם לזרע קודש של בר קיימא וכל ישועה וישועה "כי האדם עץ השדה" תבורכו משמיים

עדיף פירות יבשים למרות שהם מכילים הרבה סוכר על פני "נשנושים" אחרים, כיוון שהם מכילים סיבים תזונתיים, סידן וברזל
ד"ר אולגה רז, ראש המחלקה למדעי התזונה בפקולטה למדעי הבריאות באוניברסיטת אריאל
ט"ו בשבט, חג האילנות, מתקשר אצלנו לשולחן עמוס בפירות יבשים. זהו מנהג שנשמר מימי הגלות: היהודים אכלו בחג זה פירות יבשים לזכר פירות ארץ ישראל. בקבוצת הפירות היבשים ישנם הפירות ה"קלאסיים" כמו תמר, שזיף, משמש, בננה, צימוקים ותאנים אליהם הצטרפו במהלך השנים פירות נוספים מקיווי ועד תות שדה.

מה היתרונות ומה החסרונות של הפירות היבשים?

יתרונות של פירות יבשים

· תכולה גבוהה של סיבים תזונתיים – סיבים תזונתיים חשובים לשמירה על תפקוד תקין של מערכת העיכול ומניעת עצירות. בפן זה בולטים במיוחד שזיפים ותאנים. מי שסובל מנטייה לשלשולים – רצוי שימנע מפירות יבשים מחשש להחמרה.
· תכולה גבוהה של מינרלים כמו סידן, ברזל ואשלגן
· תכולה גבוהה של פיטוכימיקלים (חומרים צמחיים שקשורים בסיכון מופחת למחלות כרוניות כמו מחלות לב וכלי דם) – לדוגמא: צימוקים עשירים בביופלבנואידים שמסייעים באיזון רמות כולסטרול ושיפור זרימת הדם וכן להפחתת סיכון למחלות לב; שזיפים ומשמשים עשירים בבטא קרוטן – נוגד חמצון חזק.
חסרונות של פירות יבשים

· תכולה גבוהה של סוכר
· ערך קלורי גבוה
· תוספת חומרי עיבוד שונים – לדוגמא: צבעי מאכל, תרכובות גופרית (עלולות לגרום לתגובות אלרגיות והתקפי קצרת באנשים עם רגישות)
טיפים לצריכת פירות יבשים

1. הכל עניין יחסי – למרות הערך הקלורי הגבוה ברור שפירות יבשים עדיפים על פני נשנושים אחרים עוגות, עוגיות, חטיפים ושוקולד
2. עדיף טבעי – פירות יבשים טבעיים כמו צימוקים, שזיפים ומשמשים עדיפים על פני פירות שמכילים תוספת של סוכר כמו פפאיה, אננס ובננה – אלו מהווים ממתק לכל דבר ועניין
3. לא לשכוח לרחוץ – איננו יודעים מהיכן הגיעו הפירות ובאילו תנאים יובשו ולכן מומלץ לרחוץ את הפירות היבשים היטב אפילו במים חמים – זה גם מנקה וגם משפר מרקם וטעם
מתכונים בריאים עם פירות לכבוד ט"ו בשבט מתוך הספר "מרזים עם אולגה רז"
תפוח עץ חם-קר

חומרים:
· 4 תפוחי עץ קשים
· קינמון לפי הטעם
· כף דיאטיפ
· גלידת וניל דלת קלוריות
· קליפת תפוז
אופן ההכנה
1. מוציאים את ליבת התפוחים ופורסים לטבעות בעובי כ-1/2 ס"מ. מסדרים על תבנית
אפייה משומנת קלות, בוזקים קינמון ואבקת דיאטיפ ואופים בגריל עד להשחמה עדינה.
2. מניחים כמה פרוסות תפוחים בכל צלחת אישית ועליהן כף מהגלידה, מקשטים בקליפת
תפוז מגוררת ומגישים.

פנקייק מופחת קלוריות
חומרים
· 1 ביצה
· 1 גביע לבן 0%-1.5% שומן
· 3 כפות קמח תופח מלא
· 4-3 שקיות ממתיק מלאכותי
· 10 משמשים יבשים חתוכים קטן
· ספריי שמן
אופן ההכנה
1. מערבבים בקערה את כל החומרים עד לקבלת בלילה חלקה.
2. מרססים על מחבת חשמלית או מחבת טפלון ספרי שמן ומחממים.
יוצקים מהבלילה למחבת. כשמתחילות להופיע בועות, הופכים ומטגנים מהצד השני.

הטיגון במחבת רגילה או במחבת טפלון.
ד"ר אולגה רז, ראש המחלקה למדעי התזונה בפקולטה למדעי הבריאות באוניברסיטת אריאל

מתוך תורת אמת

הכנסו למוקד הישועות

קטגוריה:

תגיות: , ,