איך נמנעים מחנק ילדים מפירות יבשים ופיצוחים
לקראת ט"ו בשבט, בו כולנו נוהגים לאכול פירות יבשים ופיצוחים, יוצאים בארגוני רפואת החירום של 'איחוד הצלה' בקריאה לציבור ההורים ולמחנכים בתלמודי התורה להיזהר בנתינת פירות יבשים ופיצוחים לילדים הקטנים! ילדים קטנים לא מורגלים במזון מסוג זה והם עלולים ח"ו להיחנק.
ניסיון העבר מלמד אותנו בימי ט"ו בשבט ישנה עליה במקרי החנק בקרב ילדים קטנים, זאת בעקבות החשיפה לפירות היבשים ולפיצוחים. לילדים אין ניסיון באכילת פירות, קטניות ופיצוחים, ולעיסת מזון מסוג זה מצריכה התרגלות של מערכת הבליעה, שאצל ילדים קטנים זו עדיין אינה מסוגלת להכיל מזון מסוג זה.
הנחיית זהירות
אגף הרפואה של 'איחוד הצלה' הוציא הנחיה כמשנה זהירות, זו לשונה:
"אין להגיש לילדים קטנים פיצוחים למיניהם, בעיקר גרעינים ובוטנים, הידועים כעלולים לגרום לחסימת דרכי הנשימה ובכך להביא ח"ו לחנק, כמו כן צריך לשים לב ולעקוב גם בהגשת פירות יבשים כמו: צימוקים, חמוציות תאנים מיובשות, תמרים ומשמשים יבשים, היות ומרקמם הדביק עלול לגרום לחנק".
מיושב ראש הארגון, זאב קשש, נמסר:
"הדרך למנוע חנק בקרב ילדים קטנים, היא, להקפיד על כך שילד יישב בזמן האוכל ליד השולחן ולא יתרוצץ וישחק בעת שהאוכל נמצא בפיו. כמו כן יש לחתוך את האוכל לחתיכות קטנות ולהקפיד ללמד את הפעוטות ללעוס היטב את המזון, אם ההורים ישכילו להבין יזהרו האסון הבא יכול בעז"ה להימנע".
נוסיף ונציין שבמשרד הבריאות ישנה הוראה ברורה להימנע מהגשת כל סוגי הפיצוחים, פופקורן, וזיתים עם חרצנים, לכל ילד שטרם מלאו לו 4 שנים.
ט"ו בשבט שמח ממערכת קול האמת.
קטגוריה: אקטואליה, בריאות, משפחה
תגיות: טו בשבט, טיפים לבית, טיפים לבריאות