מוטי ישראלי, יועץ תאורה ראשי ברשת "מחסני תאורה" אומר: ישנם 2 סוגי תאורה מרכזיים המשמשים את רוב חדרי הבית: תאורת אווירה ותאורה פרקטית. כשיש צורך בתאורה שתסייע לעבודה, לניקיון, ושאר התנהלות שגרתית של בית, כדאי להאיר את האזור בתאורה פרקטית. בחדרים בהם מתארחים אנשים או רוצים ליצור אוירה אינטימית, רגועה, נעימה מומלץ להאיר את האזור בתאורת אווירה מתאימה.
בפתחה של העונה הקרה, הימים הולכים ומתקצרים, הערב יורד מוקדם, אנו נמצאים יותר שעות בבית והקרירות החודרת מן החוץ גורמת לנו להגיף תריסים וחלונות, על מנת ליצור השלמת תאורה באופן מלאכותי במקום התאורה הטבעית הבאה מן החוץ בימי הקיץ הארוכים, כדאי לשנות את התאורה הפרקטית בבית לתאורת חורף.
היערכות לתאורת חורף כוללת פעולה בשני מישורים:
החלפת הנורות לנורות בעלות עוצמה חזקה יותר. לגופי תאורה יש הגבלת ואט וחום שהן יכולות להכיל, לכן מומלץ להשתמש בנורות פלורסנט המספקות אור חזק מבלי להעלות את החום המופץ מהן ולפגוע בגוף התאורה.
הוספת מנורות בבית- מומלץ ע"י הוספת גופי תאורה עומדים כמו מנורות שידה או מנורות עמידה, המוסיפות לעיצוב החלל ובד בבד מתגברות את התאורה בבית, מתאים מאוד לסלון ולחדרי הילדים. במטבח מומלץ להוסיף פס תאורה נסתרת בתחתית הארון העליון , שתספק השלמת תאורה מעל משטח העבודה.
בעת רכישת תאורת חורף לבית, מומלץ לשים לב ל- 3 נקודות חשובות:
סוג הנורה: ישנן נורות ליבון, הלוגן, פלורסנט או לד. במקומות בהם נרצה תאורה ממוקדת נשתמש בנורות הלוגן ממקדות ובנורות לד. במקומות בהם יש בעיה של חום ( קרבה לתמונות , למזון, לאנשים ועוד) נשתמש במנורות לד בלבד ולא בהלוגן. במקומות בהם נדרש שימוש ממושך בגוף התאורה ויש צורך בתאורה מפזרת נשמש בתאורה פלוריסנטית בגוון לבן אם מדובר באזורי עבודה ובאור צהוב במידה ומדובר באזורים הדורשים אוירה רגועה יותר או בחללים כהים.
מבנה גוף התאורה: צמוד לתקרה כדי להעניק תחושה של חלל גדול , פתוח, מרווח או גוף תאורה תלוי שמגדיר, תוחם ממרכז אזור מסוים מתוך שאר החלל. בשתי סוגי גופי התאורה הנ"ל ניתן לבחור בין גופי תאורה שמפזרים את התאורה בחלל לבין גופי תאורה שממקדים את התאורה רק מתחת לגוף התאורה.
מיקום: אפשר להשתמש במקור אור מרכזי שידגיש את מרכז החלל וישאיר את הדפנות מוארים פחות
( אינטימיים) או להשתמש בתאורה היקפית כדי להאיר את גבולות החלל וכך ליצור תחושה של חלל גדול ומרווח.
קטגוריה: צרכנות
תגיות: תאורה לבית