גבר בן 41, שאושפז בבית החולים איכילוב לפני כשבועיים על מנת לעבור ניתוח לקיצור קיבה, מת הבוקר (שלישי) בבית החולים - כך פורסם בחדשות 10. סיבת המוות הוגדרה סיבוכים שנוצרו לאחר הניתוח. אין מדובר במקרה היחיד שאירע לאחרונה, בו חולה מת בעקבות הניתוח הנפוץ. רק בשבועות האחרונים מת באיכילוב אדם כבן 50, שהגיע אף הוא כדי לעבור ניתוח לקיצור קיבה.
מדובר בניתוח שנחשב לאחר הנפוצים ביותר בישראל. על פי נתונים מבתי החולים השונים, אלפי ניתוחים כאלה מבוצעים מדי שנה בישראל. יש לציין, כי ניתוח לקיצור קיבה נחשב היום לאחד הבטוחים שיש. לפי הסטטיסטיקה העולמית, מקרי התמותה בעקבות ניתוח שכזה עומדים על 2-3 חולים על כל 1,000 מנותחים בלבד.
מבית החולים איכילוב נמסר בתגובה, כי "מאות חולים מנותחים מדי שנה בהצלחה, ושיעור התמותה באיכילוב דומה למרכזים רפואיים אחרים בעולם המערבי. שני החולים סבלו ממחלות רקע רבות, ולאחר שהוסברו להם הסיכונים הכרוכים בניתוח זה, כולל סכנת חיים, הם נפטרו חרף המאמצים הרפואיים".
ניתוח הצרת קיבה (שנקרא גם "הצרת קיבה בטבעת" וידוע בציבור בשם "קיצור קיבה") מבוצע באמצעות לפרוסקופיה (כירורגיה זעירה פולשנית). בניתוח זה מתקינים טבעת מתכווננת סביב החלק העליון של הקיבה. באופן זה נוצר כיס קיבה קטן בנפח עשרים סמ"ק ומעבר צר אל עבר החלק הגדול של הקיבה. כשישה שבועות לאחר הניתוח מנפחים את הטבעת באמצעות הזלפת נוזל דרך מאגר תת-עורי המחובר אליה. באופן זה ניתן להדק את הטבעת ולהקטין את קוטר המעבר. על ידי הוצאת נוזל מהמאגר ניתן להרפות את הטבעת ולהגדיל את המעבר דרכה. הוספת הנוזל או הוצאתו מבוצעת במרפאה או תחת שיקוף רנטגן ואינה מצריכה הרדמה.
התקנת הטבעת בניתוח הצרת קיבה יוצרת תחושת שובע מוקדמת ומסייעת בהקטנת כמות המזון הנצרך. המטופלים חשים באופן טבעי פחות צורך לאכול. כל המזון מעוכל לאחר מכן באופן דומה למצב שלפני הניתוח. אין שינוי בתפקוד מערכת העיכול. הירידה במשקל מושגת מכך, שיש ירידה משמעותית בצריכת מזון עקב הרגשת שובע לאחר אכילת כמויות מזון קטנות מאוד.
מאת א. צוקר. באדיבות "הפלס".
קטגוריה: אקטואליה
תגיות: איכילוב, ניתוח, קיצור קיבה